Zamieszczone przez boniek1
[O2] Szyba - jak rozpoznać czy oryginalna SKODY ??
Zwiń
X
-
[O2] Szyba - jak rozpoznać czy oryginalna SKODY ??
Jak najlepiej sprawdzić czy szyba jest oryginalna do skody - chodzi mi o kod na szybie , i w dodatku ma być zielona - Czy ktos sie na tym zna ??
Jest tu u mnie w okolicy warsztat ktory kiedyś był autoryzowanym serwisem skody (teraz nie jest) i facet za wymiane prawej przedniej szyby w O2 z robocizną chce ok 160 zł
Dzwoniłem do serwisu SKODY to oni chcą za szybę 170 i wymianę 90 czyli suma 260
i Teraz mnie nurtuje myśl jak sprawdzić u tego faceta czy nie wciśnie mi jakiejś podróbki szyby ?? bo rzecz jasna chcę oryginalną
-
-
gruto zobacz na pozostałej parze swoich szyb jakie masz oznaczenia i jaka jest różnica i może coś uda się stwierdzić. Istnienie logo skody i producenta splintex nie podlegają kwestii ale czy jest zielona to ciężko tak na oko stwierdzić.
[ Dodano: Pon 05 Sty, 09 15:37 ]
Zamieszczone przez KapuhyA co z częścią nr VIN na szybie? Nanoszą ponownie?
Komentarz
-
-
a na jakim aucie nanoszą nr VIN na szyby?To trochę bez sensu by było. Przecież szyby to normalne części pojazdu i chodzą w obiegu używane.
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KapuhyU mnie każda z szyb ma laserowo naniesiony fragment kodu VIN
Oprócz czołowej ale była wymieniana, więc jest OK
[ Dodano: Pon 05 Sty, 09 15:50 ]
seryjnieNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KapuhyZamieszczone przez ARobert..na bocznych VIN-u nie ma a ten na przedniej to chyba jest raczej pod nią.. siedzi jakby na uszczelce.
Komentarz
-
-
to i ja u siebie muszę sprawdzić z tym VINem. Bo normalnie pełne zaskoczenieOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
Komentarz